снимка БулфотоМясто за нов политически проект има.  Това коментира Лидия Шулева,

...
снимка БулфотоМясто за нов политически проект има.  Това коментира Лидия Шулева,
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Място за нов политически проект има

снимка Булфото

Място за нов политически план има.  Това разяснява Лидия Шулева, някогашен вицепремиер и обществен министър, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Справянето с инфлацията и повишението на цените на енергийния пазар, и масирана акция за превъзмогване на отрицателното отношение към превъзмогването на пандемията би трябвало да са измежду главните задания на новото служебно държавно управление. Заедно с това би трябвало бързо да бъде импортиран вид на Плана за възобновяване, тъй като в бюджета към този момент са включени предплатените средства по него, разяснява тя.

По думите й провокациите пред стопанската система са извънредно огромни. Те произлизат както от пандемичната и здравна рецесия, по този начин и от инфлацията, която бе повлияна от международните финансови тласъци, счита Шулева и уточни като необикновен проблем енергийния пазар. " Там нещата не бяха ръководени добре и се надявам настоящето държавно управление да вземе ограничения за усмиряване на този пазар - присъединение към румънския пазар, поддръжка за бизнеса и популацията, както в други европейски страни ", сподели Шулева и посочи, че това може да не е допустимо без работещ парламент.

Вече някогашният длъжностен кабинет съумя да продължи ограниченията за поддръжка на бизнеса в изискванията на пандемия, въпреки плануваните в бюджета средства да са били до март-април, сподели Шулева. Протестите на някои браншове нямат съображение, тъй като са получавали средства от самото начало, в случай че са отговаряли на изискванията за помощ.

Планът за възобновяване продължава да не е импортиран в Брюксел, подсети Шулева. Имаше работа по него, само че както беше импортирана актуализацията на бюджета в Народното събрание, трябваше да се създадат оптимални старания за утвърждение най-малко във връзка с някои от основните ограничения - бъдещето на въглишните централи и положението на правосъдната система - заради които Европейската комисия отхвърля да одобри нашия проект.

" Планът продължава да виси по тези точки. Новото служебно правителсто ще би трябвало да поеме риска и да предложи някакъв вид, който да бъде импортиран, най-малкото, тъй като в бюджета са планувани предплатените вноски по този проект - а с цел да ги получим, той би трябвало да бъде импортиран. "

Смените в новия длъжностен кабинет, разгласен от президента Румен Радев, бяха предстоящи поради честите изявления на министрите на стопанската система иа финансите Кирил Петков и Асен Василев, че желаят да продължат напъните си за смяна. Тези дни би трябвало да стане известно дали ще основат нов политически план, разяснява Шулева. Оценката за работата им е добра и се радват на добра социална поддръжка, защото помогнаха за възобновяване на доверието и репутацията на изпълнителната власт, добави тя.  

" В политическото пространство има място за нов план - ниската изборна интензивност в огромна степен се дължи на обстоятелството, че хората не намират за кого да гласоподават ", а показаните лица и стратегии на политическата сцена не дават отговор на техните визии, счита Шулева.

Подобен план може да притегли поддръжка от съществуващите партии, само че " доста по-ценно " би било, в случай че основат платформа и стратегия, която да притегли негласувалите на предходни избори, сподели Шулева.

В коментар за упованията за новия длъжностен кабинет Шулева подсети, че президентът Радев е декларирал, че той ще продължи досегашната политика, която преди всичко ще би трябвало да обезпечи почтени избори с по-широко участите на жителите.

Надявам се, че съвпадането на президентски и парламентарни избори ще сътвори по-голяма мотивация за гласоподаване, сподели Шулева.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР